kruiden  de tuinplanten site voor bijzondere tuinplanten

Winkelwagen

kruiden


Kruiden zijn de laatste jaren in populariteit gestegen,u kan hier een mooi assortiment kruiden opzoeken om uw eigen kruidentuin aan te leggen in gekende soorten en minder gekende soorten.
Vanaf voorjaar 2015 bieden wij ook Biologische opgekweekte kruiden aan, afkomstig van Bio-gecertificeerde kwekerijen.

!!! Bezoek ook ons nieuw project !!!

www.deplukensnoeptuin.be

info@deplukensnoeptuin.be1 2 3 VolgendeAllium Fistulosum    p9
Pijplook, grof bieslook

Scherper van smaak dan gewone bieslook, maar wordt in de keuken voor dezelfde doeleinden gebruikt. Bolvormige, gele bloeiwijze aan dikke, holle stelen.


euro 1.70Aantal  Allium schoenoprasum    p9
Bieslook

Vers gesneden heerlijk in salades, kaasgerechten, eiergerechten, soepen, sauzen en aardappelgerechten. Kan ook gedroogd worden. Eetlustopwekkend.


euro 1.70Aantal  Allium tuberosum    p9
Chinese bieslook

Als bieslook, maar met een zachte nkoflooksmaak. Heerlijk in salades, eiergerechten, soepen, sauzen, aardappel-gerechten. Kan gedroogd worden maar heeft vers gesnipperd veel meer smaak.


euro 1.70Aantal  Anethum graveolens    p9
Dille

Heerlijk bij visgerechten, kaas, gehakt, tomaten en voor de inleg van augurken. Spaarzaam gebruiken. Thee helpt bij spijsverteringsproblemen.


euro 1.70Aantal  Angelica archangelica    p9
Engelwortel

Verzcht (meegekookt) de zure smaak van rabarber. Huismiddel: gekookte wortels tegen spijsverteringsstoornissen.


euro 1.70Aantal  Anthemis nobilis syn. Chamaemulum nobile    p9
Dubbele kamille

Vooral gebruikt voor thee, die kalmerend werkt. Spoelmiddel bij kiespijn, haar- en huidklachten, ook bij maagklachten.


euro 1.70Aantal  Anthriscus cerefolium    p9
Kervel

Versgehakt blad in soepen, salades, kruidenmengsels en bij eier-, vis-, vlees- en kipgerechten. Thee werkt vochtafdrijvend, bloedzuiverend.


euro 1.70Aantal  Apium graveolens    p9
Snijselderij

Sterke smaakmaker in soepen en sauzen. Ook lekker in kaasgerechten. Sap (met kokend water gemengd) werkt vachtafdrijvend en tegen koorts. Niet meer dan één glas per dag nemen.


euro 1.70Aantal  Armoracia rusticana syn. Cochlearia arm.    p9
Mierikswortel

De scherp smakende wortels worden geraspt verwerkt in zeer veel gerechten, sauzen en in kruidenboters. Ook bij vis uitstekend. Pap van de wortels helpt (in doek opgelegd) bij stijfheid.


euro 1.70Aantal  Artemisia abrotanum    p9
Citroenkruid

Blaadjes geuren- als u erover wrijft- sterk naar citroen. Spaarzaam gebruiken, maar lekker in salades en bij vis- en kipgerechten.


euro 1.70Aantal  Artemisia absinthium    p9
Alsem, absint

Geeft een heel bijzondere smaak aan wild en gevogelte. Gebruik voor drankbereiding. Zeer spaarzaam toepassen. Eetlustopwekkend.


euro 1.70Aantal  Artemisia dracunculus    p9
Dragon

Blad en jonge topjes voor salades, vlees en gevogelte, vis en in kruidenazijn. Voor kruidenboters en bij de inmaak. Eetlustopwekkend en pijnverzachtend.


euro 1.70Aantal  Artemisia vulgaris    p9
Bijvoet

Topjes van bloemstengels voor vleesgerechten en sauzen. Thee van bladeren en/of groeitopjes werkt algemeen verterkend en tegen spijsverteringsstoornissen.


euro 1.70Aantal  Borago officinalis    p9
Borage kommerkruid

Jonge stengels en blad als groente. Vers als kruid bij bietjes, kool, sperziebonen en in slaatjes. Thee is opwekkend, kalmerend en bloedzuiverend.


euro 1.70Aantal  Carum carvi    p9
Karwij kummel

Jonge blaadjes en zaden in soepen, sauzen, vlees- en aardappelgerechten. Blad lekker in rauwkost. Als 'kummel' in likeur verwerkt. Thee bij maag- en darmklachten.


euro 1.70Aantal  Chamomilla recutita syn. Matricaria chamomilla    p9
Wilde kamille

Thee van gedroogde bloemhoofdjes is een bekend middel bij ontstekingen, zwellingen en kramp. Het kruid werkt rustgevend en bevordert een goede nachtrust.


euro 1.70Aantal  Coriandrum sativum    p9
Koriander

Alleen rijpe zaden gebruiken. Heerlijk bij koolgerechten, tomaten, koolraap. De anijsachtige smaak os ook lekker in gebak en rijstgerechten.


euro 1.70Aantal  Foeniculum vulgare    p9
Venkel

De knol is lekker in soep, mits niet te veel. Het loof wordt vooral bij vissaus toegepast. Zaden bij het koken van vis. Thee van zaad helpt bij krampen, ontstoken ogen en maagklachten.


euro 1.70Aantal  Galium odoratum, syn. Asperula odorata    p9
Lievevrouwebedstro

Vanwege de geur in dranken toegepast. Alleen gedroogd blad gebruken (voor de bloei snijden). Gedroogde bosjes geuren heerlijk.


euro 1.70Aantal  Hyssopus officinalis    p9
Hysop

Stengeltopjes en blaadjes voor de bloei plukken. Lekker in sauzen, vleesgerechten en salades. Een heeft aftreksel helpt bij verkoudheid en onstekingen aan de luchtwegen.


euro 1.70Aantal  
1 2 3 Volgende