Encarsia formosa  de tuinplanten site voor bijzondere tuinplanten

Winkelwagen

Bio plagenbestrijding

<< Vorige - Volgende >>


Encarsia 1000 st


Sluipwespen tegen witte vlieg

Artikelcode: ENCARSIAEncarsia  1000 st
Encarcia formosa tegen witte vlieg
Witte vlieg wordt bestreden met een sluipwespje Encarcia formosa. De sluipwesp is maar 0.6 mm groot. Het is een sluipwespje dat over de hele wereld in warmere gebieden voorkomt. Ze kunnen in serres of binnenshuis gebruikt worden of tijdens warme zomers buiten. Ze hebben minimum temperaturen nodig om zich te ontwikkelen, nl :  minimum 18° C overdag om effectief te werken en 6° C ‘s nachts om niet te sterven.  De ideale temperatuur ligt bij 22°C.
De sluipwesp legt een eitje in de larven van de witte vlieg waardoor hierin zich een nieuwe sluipwesp ontwikkelt i.p.v. een witte vlieg. Dit noemen we parasitering.  Tien dagen na ei-afleg verpopt de larve en kleurt de pop zwart. 14 dagen na uitzetting kan u de eerste zwarte poppen waarnemen aan de onderkant van de bladeren, een teken dat er nieuwe sluipwespen ontwikkelen.  
Een Encarsia-vrouwtje legt dagelijks 10 tot 15 eitjes en leeft onder optimale omstandigheden twee tot drie weken. De levensduur neemt sterk af bij hogere temperaturen. Boven de 27°C gaat de ontwikkeling van de witte vlieg sneller dan die van de sluipwesp.  Het is daarom van essentieel belang dat u direkt uitzet als de eerste witte vlieg wordt waargenomen.
Encarsia-poppen worden gekleefd op kaartjes die eenvoudig aan het gewas kunnen uitgehangen worden. Enkele dagen na het uithangen, komen hieruit de Encarsia-sluipwespjes die zich zullen verspeiden in het gewas en kunnen beginnen parasiteren.  De lege poppen blijven op het kaartje achter.
Verkrijgbaar : per 500 of 1000 poppen.
Encarcia-poppen Sluipwesp Encarcia Formosa 
euro 29.95


Aantal