Biogreen  de tuinplanten site voor bijzondere tuinplanten

Winkelwagen

Bio plagenbestrijding

<< Vorige - Volgende >>


B-green 10m2


Aaltjes tegen engerlingen en taxuskeverlarven

Artikelcode: BIOGREENB-green  10m2
'Biogreen' tegen engerlingen
Heterorhabditis bacteriophora bestrijdt zowel de larven van de rozenkever, de jongste larven van de junikever als de larven van de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus). Heterorhabditis bacteriophora komt van nature voor in Europa en is volledig veilig voor mens, dier en plant.  Het product werkt zeer specifiek.  Er ontstaat geen probleem met resistentie.
De nematoden worden aangegoten op de aangetaste grond.  Ze gaan  de larven in de grond opzoeken en binnendringen via natuurlijke lichaamsopeningen of rechstreeks via de lichaamswand. Eens in de larve binnengedrongen komen bacteriën die in symbiose leven met de nematoden vrij. Daardoor worden de larven afgedood. De nematoden vermenigvuldigen zich in de dode keverlarve en wanneer die ontbindt, verspreidt zich een nieuwe generatie nuttige nematoden die zelf ook op zoek gaan naar nieuwe slachtoffers. Geïnfecteerde keverlarven  verkleuren van witbeige naar roodbruin en het insect verslijmt waardoor het vaak moeilijk terug te vinden is. De eerste engerlingen kunnen al na twee tot vier dagen worden gedood. 
Voor een goede werking is het belangrijk dat de vochtigheid van de bodem hoog is en dat de bodemtemperatuur niet daalt onder de 12°C gedurende vier weken na de behandeling. In praktijk betekent dit dat de bestrijding zich situeert van half juli tot eind september omdat de larven zich op dat ogenblik net onder het bodemoppervlak bij de wortels bevinden en de temperatuur ideaal is.
Toepassing : De nematoden bevinden zich in een kleiformule en moeten opgelost worden in water,  vervolgens kunnen ze met een gieter aangegoten worden op de aangetaste grond.  Biogreen 50 mio kan gebruikt worden  op 50 m² ter bestrijding van de larven van taxuskever en op 100 m² ter bestrijding van  larven van rozekever of junikever.  De verpakking van 500 mio wordt gebruikt op 500 m² ter bestrijding van de larven van de taxuskever en op 1000 m² ter bestrijding van de larven van de rozekever of junikever.
Verkrijgbaar : 50 miljoen of 500 miljoen nematoden.
Heterorhabditis bacteriophora (Biogreen) 
euro 24.95


Aantal