Chrysopa Carnea  de tuinplanten site voor bijzondere tuinplanten

Winkelwagen

Bio plagenbestrijding

<< Vorige - Volgende >>


Chrysopa 500


Gaasvliegen tegen bladluizen en wolluis

Artikelcode: CHRYSOPAChrysopa  500
Chrysopa tegen bladluis
Chrysopa of ook gaasvlieg genoemd, is een inheems insekt.  In de natuur zijn er 2 tot 3 generaties per jaar. Adulten leggen vanaf de lente ongeveer 20 eieren per dag. Deze eieren worden afzonderlijk of in groepjes afgezet op korte steeltjes (0,7 mm lang) aan de bladonderzijde. Na 3 dagen ontwikkelt zich het eerste larvenstadium uit het ei. Ongeveer 16 dagen na de eiafzetting zal de larve verpoppen, waaruit nog eens 2 weken later een volwassen gaasvlieg verschijnt. 
Chrysopa kan zowel in de groente- als sierteelt worden uitgezet.  Temperaturen tussen 12 en 30°C zijn ideaal.   Ze kunnen dus zowel binnen als buiten uitgezet worden. Aangezien de larven niet kunnen vliegen, moeten zij hun prooi via de kortst mogelijke weg kunnen bereiken. Het is daarom belangrijk om de larven uit te zetten in de nabijheid van hun prooi. Om deze reden moeten de bladeren van de planten ook voldoende groot zijn zodat bij het uitzetten de larven niet op de grond vallen. 
Chrysopa wordt geleverd in een kartonnen doosje waar een textielstrookje is over gekleefd.  Het strookje moet regel per regel verwijderd worden zodat de larven op het blad kunnen uitgezet worden.  We hebben o.a. zeer goede resultaten met chrysopa bij de bestrijding van de wollige bloedluis op beukenhagen.
Verkrijgbaar : per 500 st, voldoende voor 20 tot 50 m², afhankelijk van de aantasting.
Chrysopa Carnea (gaasvlieg) Chrysopa Carnea larve 
euro 34.95


Aantal